Hoppa till sidans innehåll

Landslagsforward klar för TAIF

2012-11-28 13:29
Anthony Guttig ansluter till truppen
  • Uppdaterad: 2013-02-25 14:17

 Efter många samtal och hårt jobb blev det idag klart att den franska landslagspelaren Anthony Guttig spelar med TAIF fram till juluppehållet förutom den allra sista matchen borta mot Grästorp då han är iväg på landslagsuppdrag.

 

Anthony värvades inför denna säsong till Mora IK i allsvenskan som en teknisk och målfarlig spelare med bra spelförståelse som kan användas både som center och ytterforward.

23-åringen kom från spel i franska Dijon där han sköt 22 mål och totalt 41 poäng under föregående säsong. Det gav honom en andraplats i ligans skytteliga och sjätteplats i poängligan. Han utsågs även till ligans bästa spelare.

Trots sin ringa ålder har han redan sex säsonger som ordinarie i franska ligan och har varit assisterande kapten i Dijon de tre senaste säsongerna.

 

- Vi har jagat Guttig sedan han fick lämna Mora IK, konkurrensen i Mora är stenhård i de producerande kedjorna och med värvningen av Bobby Ryan togs beslutet att avsluta kontraktet. Vi har bara fått positiv respons från Patric Wener (tränare i Mora) om Anthony, kanonkille som har mycket hockey i sig, kommenterar Sportchefen Emil Sjöberg.

 

- Vi börjar med dessa tre matcher fram till juluppehållet, sedan får vi se om båda parter är nöjda och om vi kan erbjuda ett kontrakt för resterande del av säsongen vilket jag hoppas på avslutar Emil Sjöberg

 

Tränarkommentar från Kalle Patriksson

- Med Anthony i truppen höjer vi vår offensiv ytterligare ett snäpp. Med Mackan och Brancalion på skadelistan passar detta utmärkt för oss. Vi har letat efter forward hela tiden efter att Hane lämnade oss men vi har varit kräsna och velat att det ska bli rätt. Det känns, efter samtal med Anthony, att detta kan bli riktigt bra. Anthony är en Kanonkille och kommer passa in i gruppen perfekt, och alla papper ska vara klara så han spelar hemma på fredag mot Kumla.

Skribent: Kalle Eliasson

Postadress:
Tranås AIF IF - Ishockey
Box 324
57324 Tranås

Kontakt:
Tel: 0140-146 24
Fax: 0140-187 84
E-post: This is a mailto link